Stranačke aktivnosti     | 07.07.2021. 11:30 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

NiP-u Goražde pristupila dva zastupnika u Skupštini BPK Goražde, tri vijećnika u Gradskom vijeću, te ministrica unutrašnjih poslova BPK Goražde

 

Ovim pristupanjem će Narod i Pravda u Skupštini BPK Goražde, gdje do sada nisu imali zastupnike, sada imati 2 zastupnika: Editu Velić i Nijaza Musića.

 

Musića, koji je inače delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, isključili su iz SDA nakon što je na sjednici Skupštine BPK Goražde pustio snimak o navodnoj trgovini Ministarstvom unutrašnjih poslova i Kantonalnom bolnicom Goražde, kada su nelegalno smijenili ministricu Nizamu Rišljanin, koja je danas također pristupila Narodu i Pravdi.

 

Istovremeno, pristupili su i Edita Velić koja je nedavno podnijela ostavku na mjesto predsjednice Kantonalnog odbora Demokratske fronte, te 2 vijećnika Demokratske fronte koji su također istupili iz DF-a, a pristupio je i donedavni predsjednik Kantonalnog odbora ASDA, Musa Adžem, koji je ujedno i vijećnik u Gradskom vijeću Goražde.

 

“Raduje nas to što smo dodatno osnažili kapacitete Naroda i Pravde u Goraždu i BPK dolaskom nekoliko kolegica i kolega koji sa sobom nose veliko političko iskustvo i znanje. S obzirom na specifičnost goraždanske političke scene i veliki broj parlamentarnih političkih subjekata kako u Gradskom vijeću tako i u Skupštini BPK, ovakvo okrupnjavanje je sigurno samo početak shvatanja konstruktivnijeg i kvalitetnijeg odnosa prema institucijama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Narod i Pravda nastavlja borbu za bolji kvalitet života građana kroz sistemsku implementaciju rješenja za nagomilane probleme sa kojima se suočavamo, te ćemo sa ovim pojačanjem sigurno biti još efikasniji i konkretniji u svom političkom djelovanju i standardiziranju principa za koje se od početka zalažemo. Napominjem da smo sad i po broju izabranih zastupnika u predstavničkom i zakonodavnom tijelu jedan od najznačajnijih faktora u Goraždu i BPK, a sa ovim i dodatnim pojačanjima kadrovskih kapaciteta koja nam predstoje u narednom periodu, spremni ćemo dočekati 2022. godinu i preuzimanje liderske pozicije i u BPK. Novim kolegama želim puno sreće u zajedničkom radu. Siguran sam da će zajednički napori i sinergija dati željene rezultate i da ćemo ovakvim trenucima i novim dolascima kvalitetnih kadrova u Narod i Pravdu svjedočiti sve češće u periodu koji je pred nama.“, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Goražda Nezim Alagić iz Naroda i Pravde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu