Svijet     | 07.07.2021. 09:54 |

Nakon rušenja ostataka zgrade na Floridi pronađeno još 12 tijela

FENA Internet

SURFSIDE, 7. jula (FENA) - Rušenje ostataka stambene višekatnice  u Surfsideu na Floridi koja  se djelomično srušila prije gotovo dvije sedmice pomaže spasiocima da pronađu  više poginulih žrtava u ruševinama, a utorak je saopćeno da je još osam tijela pronađeno.

Broj poginulih sada je 36, uključujući  12 pronađenih od rušenja u nedjelju navečer , nakon što je stvoren pristup ranije nepristupačnim slojevima ispod betona i čeličnih ostataka, rekli su dužnosnici.

Još  109 ljudi nije pronađeno  nakon urušavanja 12-etažne zgrade  koje se dogodilo  24. juna, rekla je Daniella Levine Cava, gradonačelnica Miami-Dadea  u utorak popodne, prenosi dpa.

Od onih koji se još uvijek vode kao nestali, Levine Cava  je rekla da ih je "oko 70, za koje možemo potvrditi da su bili u zgradi u vrijeme kolapsa", postavljajući pitanja o desecima drugih mogućih stanara koji su nestali. Pozvala je članove porodica da kontaktiraju  nadležne službe u vezi s mogućim boravištem, napominjući da policijski detektivi pokušavaju provjeriti imena nestalih žrtava.

Urušavanje zgrade dogodilo se oko 1.30 sati po  istočnoameričkom  vremenu 24. juna dok su gotovo svi stanovnici spavali.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta