Bosna i Hercegovina     | 06.07.2021. 10:56 |

Zajednička komisija za ljudska prava podržala izvještaje nekoliko institucija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. jula (FENA) - Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržala je na sjednici Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2020. godinu, u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za ljudska prava, i to za institucije: Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH,   Agenciju za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje, Agenciju za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, te Fond za povratak BiH.

Radi odsustva ministra i zamjenika ministra sigurnosti BiH, Komisija je razmatrala i usvojila samo Izvještaj o radu Službe za poslove sa strancima, kao upravne organizacije u sastavu Ministarstva sigurnosti BiH.

Zajednička komisija nije primila k znanju Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za februar 2021. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo sigurnosti BiH.

Radi prijave kandidata pristigle nakon roka koji predviđa konkursna procedura, Zajednička komisija nije obavila intervju sa kandidatom za predstavnika turske nacionalne manjine u Vijeću nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine. S tim u vezi, članovi Komisije odlučili su da objave javni poziv za kandidiranje u članstvo Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine za jednog pripadnika turske nacionalne manjine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo