Bosna i Hercegovina     | 05.07.2021. 15:48 |

Boračke organizacije TK aktivno učestvuju u obilježavanju godišnjice genocida

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. jula (FENA) - Sjednica predstavnika Koordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona s predsjednicima i predstavnicima boračkih organizacija Podrinja održana je danas povodom obilježavanja 26. godišnjice od počinjenog genocida nad Bošnjacima Srebrenice i s ciljem da se 11. juli i Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici obilježi na dostojanstven način.

Kako je saopćeno iz Koordinacije boračkih organizacija TK, na sastanku je dogovoreno da se prije te nakon 11. jula i komemoracije u Potočarima obiđu i ostala spomen-obilježja palim borcima i šehidima Podrinja.

Predsjednik Saveza RVI TK Fahrudin Hasanović kazao je da boračke organizacije Tuzlanskog kantona, a posebno one koje gravitiraju Podrinju, aktivno će učestvovati u svim događajima koji će se upriličiti u povodu obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici, počev od postrojavanja veterana 28. divizije, Marša mira te komemoracije u Potočarima.

-I ove godine ćemo obići sva spomen obilježja u svim gradovima Podrinja kako bi još jednom iskazali poštovanje i zahvalnost onima koji su dali ono najsvetije za svoju domovinu - svoj život - kazao je Hasanović.

Sastanku je prisustvovao i ministar za boračka pitanja TK Fedahija Ahmetović koji je i ovom prilikom iskazao opredjeljenost Vlade TK za davanje pune podrške i ličnog doprinosa svim organizacijama koje učestvuju u obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice. 

Predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Srebrenica Kadefa Muhić je istakla da su sve aktivnosti za dženazu u Potočarima 11. jula uspješno završene te da će se pored Potočara i Srebrenice obići sva ostala spomen obilježja Podrinja te kako je to obaveza svih preživjelih boraca Podrinja koje je i ovaj put pozvala da se odazovu aktivnostima u povodu obilježavanja 11. jula Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo