Stranačke aktivnosti     | 04.07.2021. 17:34 |

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA

FENA Saopćenje

Delegacija rukovodstva AM SDA BiH jučer je posjetila Kanton 10, AM SDA Livanjskog kantona i AM SDA Livno gdje su posjetili kulturno-historijska naslijeđja novog grada. Istaknuta je posjeta Džamija Hadži Ahmet Dukatar (Topovi) gdje ih je Predsjednik MIZ-a Livno efendija Dževad Hadžić upoznao sa historijom Grada i važnosti Livna u historiji Bosne i Hercegovine u nastavku je upriličena posjeta Samostalnoj biblioteci "Hadži Jusuf Livnjak" kao i svečana sjednica održana u Velikoj sali BZK Preporod Livno.

Prilikom svečane sjednice obratili su se godpodin Šerif Šehić predsjednik KO AM, gospodin Haris Zahiragić član Predsjedništva SDA i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kao i predsjednik KO SDA Kantona 10 dr. Hikmet Hodžić koji su ovom prilikom ukazali podršku rukovodstvu AM SDA. Predsjednik Asocijacije mladih gospodin Haris Šabanović se zahvalio domaćinima te je u svom obraćanju uz problematiku aktualne političke situacije naglasio i važnost djelovanja SDA na čitavom teritoriju domovine te posebno istakao dosadašnje djelovanje u Livnu kao urnek dobre prakse.

Nakon okončanja svečanosti održana je i radna sjednica Predsjedništva AM SDA BiH na kojoj je donesen niz zaključaka te izvršen izbor novog saziva sekretarijata ovog organa.

Dr Malik Ejubović će u budućnosti obnašati dužnost sekretara AM SDA BiH, dok su za članove Sekretarijata imenovani Tarik Halilbegović i Alaudina Boškailo. Dr. Ejubović je iskazao zahvalnost za imenovanje i pruženu podršku te naglasio da preuzeta dužnost uz veliko povjerenje kolega predstavlja i veliku odgovornost za efikasnost procesa unutar organizacije: „Čini mi izuzetnu čast sto sam imenovan na jednu od najodgovornijih funkcija u Asocijaciji mladih i stranci SDA uopšte. Asocijacija mladih SDA je najveći i najorganizovaniji politički podmladak u Bosni i Hercegovini i mjesto gdje se odgajaju budući politički lideri naše domovine. Mandat koji mi je povjeren shvatam ozbiljno i isti ću iskoristiti maksimalno u svrhu jačanja kadrovskih i svih drugih kapaciteta Asocijacije mladih."

Tarik Halilbegović novoizabrani izvršni sekretar AM SDA BiH zahvalio se na ukazanom povjerenju te istakao da imenovanje na ovu vrlo odgovornu i bitnu funkciju za njega predstavlja
veliku odgovornost, čast i zadovoljstvo: "Velika čast, zadovoljstvo ali i velika odgovornost je biti dio ovog velikog tima najorganiziranijeg i najbrojnijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini. Svoje zadatke koje sam preuzeo obavljati ću sukladno odredbama i vrijednostima stranke na potpuno predan način sa punom odgovornošću i to u interesu svih mladih u Bosni i Hercegovini."
Čast i zadovoljstvo dobiti povjerenje omladinske organizacije kao što je Asocijacija mladih
SDA BiH kazala je nova izvršna sekretarka Alaudina Boškailo: "Nadam se da ću svojim radom na poziciji jednog od izvršnih sekretara dati konkretan doprinos njenom jačanju, kao i ostvarivanju osnovnih zadatka Asocijacije, što su briga i zalaganje za bolji položaj mladih u BiH." Predsjedništvo je posebno podržalo međunarodne aktivnosti Asocijacije od njih se posebno ističu i posjeta diplomatskim predstavništvu Narodne Republike Kine u Sarajevu, sastanak sa predstavnicima EPP-a i YEPP, kao i učešće AM SDA BiH na Kongresu YEPP-a (podmlatka Evropske narodne stranke) koji je održan u petak 02.7 i 03.7 na kojem je izabrano rukovodstvo ove najveće omladinske političke organizacije u Evropi za naredni četverogodišnji mandatni period.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo