Ekonomija     | 02.07.2021. 15:16 |

Jedanaest mladih dobit će poticaje za realizaciju biznis ideja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. srpnja (FENA) - Ugovori o financiranju projekata mladih poduzetnika iz Mostara i Čapljine bit će potpisani u utorak, 6. srpnja, u 10 sati u hotelu "Mostar" u Mostaru.

Jedanaest mladih poduzetnika iz Mostara i Čapljine dobit će poticaj od oko 8000 KM za biznis ideju u okviru projektnih aktivnosti trogodišnjeg programa YourJob kojeg provodi Caritas Bosne i Hercegovine.

U okviru projektne aktivnosti inkubatora poslovnih ideja i financijske potpore za pokretanje poduzeća, 20 mladih je sudjelovalo na boot campu u Mostaru u ožujku 2021. godine, na kojem su naučili kako svoju biznis ideju pretočiti u biznis plan te su svi aplicirali biznis ideju za financijsku potporu. Najbolje ideje su predstavljene stručnoj komisiji na online pitch prezentaciji te je odobreno 11 poticaja za mlade poduzetnike.

Mladi poduzetnici dobili su sredstva za poslovne ideje otvaranja fitnes centra, salona za uljepšavanje, agencije za dadilje, agencije za hosting, agencije za digitalni i grafički dizajn, produkcijski studio, restauriranje i servis povijesnih vozila, proizvodnju jastuka od ljuski heljde i pira, proizvodnju namaza od lješnjaka.

Poduzetnici će potpisati ugovor s Caritasom BiH i na osnovu kojeg će dobiti financijska sredstva i mentoriranje svog biznisa te će time povećati samoodrživost, navodi se u priopćenju Caritasa BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo