Svijet     | 01.07.2021. 20:21 |

Zaustavljena pretraga ruševina zgrade na Floridi

FENA Internet

WASHINGTON, 1. jula (FENA) - Akcije potrage i spašavanja u srušenom dijelu stambenog kompleksa u saveznoj američkoj državi Floridi zaustavljene su zbog straha da bi se mogao srušiti ostatak zgrade.

Načelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava je izjavila da će se potraga za preživjelima u ruševinama Champlain Towers South u Surfsideu na Floridi nastaviti čim to bude sigurno, prenosi Anadolu Agency (AA).

Gradonačelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava rekla je da je napor zaustavljen oko 2 sata ujutro i da će dužnosnici nastaviti potragu za preživjelima "čim to bude sigurno".

"Naši inženjeri nastavljaju nadzor, zaustavili smo potragu kako bismo procijenili situaciju i sve moguće opcije i odlučili sljedećim koracima", rekla je ona i dodala da posjeta američkog predsjednika Joea Bidena u četvrtak "neće imati uticaja na ono što se dešava na ovoj lokaciji".

Tijela još pet osoba izvučena su iz ruševina u srijedu, pa je broj poginulih porastao na 18, a broj nestalih je 145. Od početka akcija spašavanja nijedna osoba nije pronađena živa.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta