Bosna i Hercegovina     | 30.06.2021. 13:50 |

Podžić zaželio uspjeh novoimenovanim vojnodiplomatskim i vojnim predstavnicima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas se u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu sastao se s novoimenovanim vojnodiplomatskim i vojnim predstavnicima BiH, koji uskoro odlaze na dužnosti u inozemstvo.

Ukupno 13 visokih oficira OSBiH u činu brigadira i pukovnika radit će na različitim vojnodiplomatskim dužnostima u Belgiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Saveznoj Republici Njemačkoj, Ruskoj Federaciji, Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, Republici Austriji, Republici Sjevernoj Makedoniji i Republici Hrvatskoj.

Ministar Podžić im je zaželio puno uspjeha na ovim dužnostima te da primjerno i na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu i njene Oružane snage.

Posebno je naglasio njihovu obavezu da dosljedno slijede odredbe Zakona o odbrani BiH te odluke Predsjedništva BiH i Vijeća ministara BiH.

Novimenovani vojnodiplomatski i vojni predstavnici BiH upravo su završili dvodnevnu pripremnu obuku za dužnosti u vojnodiplomatskim i vojnim predstavništvima u inozemstvu, koja se realizirala u Domu OSBiH u Sarajevu, saopćeno je iz MOBiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana