Ekonomija     | 29.06.2021. 16:21 |

Ministar Delić promovirao Program razvoja male privrede i za obrtnike-zanatlije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. juna (FENA) - U okviru promocije Godišnjeg plana Programa razvoja male privrede za 2021. godinu ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić danas je održao promociju Programa za obrtnike – zanatlije s područja Kantona Sarajevo.

Tridesetak obrtnika i zanatlija različitih djelatnosti su ukazali na važnost saradnje, te istakli da prvi put imaju priliku na ovaj način sastati se s ministrom privrede.

Predsjednik Obrtničke komore Nijaz Idrizagić je podvukao važnost poštivanja procedura prijave na javne pozive, a vodeći se iskustvom iz prethodnih poziva.

Bila je to treća u nizu promocija Programa razvoja male privrede, s posebnim osvrtom na programe "Poticaj projektima promocije obrtništva" i "Edukacija mladih za obrtnička – zanatska zanimanja i zapošljavanja".

Ministar Delić će zbog velikog interesovanja članova već sutra održati prvu od dvije promocije i u Sarajevskoj regionalnoj agenciji (SERDA).

Promociju je organiziralo Ministarstvo privrede KS u saradnji s Obrtničkom komorom KS, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom