Bosna i Hercegovina     | 29.06.2021. 13:53 |

Srednja ekonomska škola iz Livna prva prelazi na SUMIT eDnevnik

FENA Saopćenje

LIVNO, 29. lipnja (FENA) - Radionica "Rad u SUMIT dnevniku" za SUMIT školske koordinatore i nastavnike Srednje ekonomske škole iz Livna održana je u utorak u Livnu te od iduće školske godine ova srednja škola prva u potpunosti prelazi na SUMIT eDnevnik čime će prestati koristiti razrednu knjigu u fizičkom obliku.

Na radionici je osim nastavnika i članova SUMIT-a koji su vodili radionicu nazočila i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Gordana Nakić.

"Uistinu mi je drago i čestitam djelatnicima Srednje ekonomske škole iz Livna na iskoraku i prelasku na SUMIT eDnevnik. Ova tehnologija koja se već koristi u drugim županijama i državama će biti od velike pomoći roditeljima koji će imati pristup informacijama o svome djetetu iz škole, dok će nastavnicima biti olakšan rad u administraciji", kazala je ministrica Nakić.

Ukupno 30 nastavnika i SUMIT koordinatora sudjelovalo je na radionici "Rad u SUMIT dnevniku" čiji je cilj bio obučiti i pripremiti nastavnike na korištenje SUMIT eDnevnika jer od iduće školske godine Srednja ekonomska škola u potpunosti prelazi na SUMIT eDnevnik te će prestati koristiti razrednu knjigu u fizičkom obliku.

Doc. dr. Tomislav Volarić, inače voditelj IT centra Sveučilišta u Mostaru najavio je nove usluge koje će SUMIT u sinergiji s ministarstvom pružati školama, a naglasak će biti na e-upisima i web stranici za škole koje sudjeluju u projektu SUMIT eDnevnik.

Teme radionice su bile organizacija rasporeda nastave, evidencija nastave i izostanaka, zapisnici, elementi ocjenjivanja te povezanost SUMIT eDnevnika i SUMIT eMatice, priopćeno je iz IT centra Sveučilišta u Mostaru.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo