Regija     | 29.06.2021. 10:58 |

Veleposlanstvo CG na Kosovu se poduzelo da zaštiti crnogorskog državljanina

FENA Internet

PODGORICA, 29. lipnja (FENA) - Crnogorsko veleposlanstvo na Kosovu najavilo je kako će poduzet sve potrebne mjere kako bi zaštitilo crnogorskog državljanina koji je uhićen tijekom proslave Vidovdana na Gazimestanu, na Kosovu,

Kako je najavilo kasno sinoć crnogorsko Ministarstvo vanjskih poslova, veleposlanstvo je kontaktiralo kosovske vlasti u vezi s uhićenjem mladića iz Podgorice na Gazimestanu.

"Obaviješteni smo od nadležnih tijela Kosova da se trenutno poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se rasvijetlio slučaj i da će mladiću biti pružena pravna pomoć", navodi se u priopćenju, koje prenosi Beta.

Ministarstvo je pozvalo političke aktere "da ne iznose drugi slučaj za politička sučeljavanja" iz spomenutog slučaja, već da i crnogorskim i kosovskim institucijama omoguće da rade svoj dio posla.

Kosovska policija je priopćila da je njihova policijska služba tijekom proslave vjerskog praznika Vidovdana uhitila jednu osobu pod sumnjom da je poticala remećenje javnog reda i mira.

Vladajući Demokratski front (DF) zatražio je od crnogorske vlade da zatraži da kosovski partner odmah pusti pritvorenika.

DF je izvjestio pak da su zatočenika "oteli albanski nasilnici i da je štitio časnu sestru koja je bila izložena uznemiravanju na Gazimestanu na Kosovu".

"Ako vlada šuti o ovom skandalu i ako uhićena osoba ne bude odmah puštena, DF će organizirati prosvjede ispred prostorija takozvane države Kosovo u Podgorici", priopćila je stranka.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ranije od prištinskih vlasti da objave jesu li uhitili crnogorskog državljanina tijekom proslave Vidovdana na Gazimestanu i zašto. 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'