Bosna i Hercegovina     | 28.06.2021. 15:15 |

FUCZ - Općini Odžak predato još 120.828 m2 očišćene površine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - U općini Odžak, četiri kilometra zapadno od mjesta Šamac, završen je deminerski zadatak "Prud - 6 pera" ukupne površine 120.828 m2.

Na ovom zadatku su bili angažovani deminerski timovi Federalne uprave civilne zaštite "Orašje B", "Tuzla B", POEK tim (psi za otkrivanje eksploziva) i mašinski timovi sa mašinama za deminiranje i uklanjanje građevinskog otpada.

Sjeveroistočnu granicu rizične površine ovog zadatka predstavljao je vodotok rijeke Save, te je izvođenje operacija tehničkog izviđanja bilo moguće vršiti isključivo u sušnom periodu kada je vodostaj rijeke Save nizak, saopćeno je iz FUCZ-a.

Cijelom dužinom uz odbrambene nasipe uočene su depresije tla u kojima se zadržavala voda što je usporavalo tok radova na zadatku.

Projekt izgradnje i održavanja plovnosti Save osigurava ekonomski prosperitet Bosne i Hercegovine, a završetkom ovog zadatka omogućeno je izvođenje radova na izgradnji infrastrukturnih objekata na obali Save u cilju održavanja plovnog puta i sprečavanja urušavanja obale, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo