Ekonomija     | 25.06.2021. 17:11 |

Turistička zajednica KS obilježava 28. juna godišnjicu Sarajevskog atentata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Turistička zajednica Kantona Sarajevo organizuje simbolično obilježavanje godišnjice događaja koji je u historiji poznat pod nazivom Sarajevski atentat, a koji je Sarajevo 28. juna 1914. godine smjestio u sami centar svjetskih dešavanja, kada je u blizini Latinske ćuprije ispaljen sudbonosni hitac koji će indirektno postati povod za početak Prvog svjetskog rata.

Građani Kantona Sarajevo, domaći i strani turisti imat će priliku prisustvovati glumačkom performansu sa historijskim ličnostima iz austrougarskog vremenskog perioda (nadvojvoda Franz Ferdinand, Sophie Chotek i Gavrilo Princip), fotografisati se, dijeliti i slati fotografije putem društvenih mreža, te razgovarati sa glumcima.

Akademski glumci Fatima Kazazić, Deni Mešić i Filip Radovanović, u vjerodostojnim replikama kostima iz tog vremena, bit će u ponedjeljak, 28. juna od 11.00 do 13.00 sati na autentičnoj lokaciji sarajevskog atentata. 

Ulaz u Muzej Sarajevo 1878-1918 bit će slobodan za sve posjetitelje, saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta