Bosna i Hercegovina     | 25.06.2021. 15:53 |

Članovi Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH posjetili detašmanske jedinica FUP-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Članovi Nezavisnog odbora Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas su posjetili detašmanske jedinice Federalne uprave policije, i to: Detašman Sarajevo, Detašman Travnik i Detašman Zenica, u cilju objektivnog i kvalitetnog praćenja rada Zamjenika direktora Federalne uprave policije, odnosno aktivnosti, planova i rezultata rada navedenih organizacionih jedinica.

Terenski ured Sarajevo predstavljen je od strane zamjenika direktora FUP-a, Ensada Kormana i načelnika tog Ureda, Enesa Zeljkovića u pogledu nadležnosti djelovanja te organizacione jedinice, uspješnim rezultatima rada, raspolaganja materijalno-tehničkim sredstvima, kadrovskim potencijalima, kao i gorućom problematikom koja je vezana za smještajne kapacitete tih isturenih organizacionih jedinica.

Naime, Korman je istakao osnovni problem koji se veže za detašmanske jedinice Zenica i Travnik, a to je činjenica da isti borave u iznajmljenim objektima, za koje FUP izdvaja značajna finansijska sredstva na mjesečnom nivou, dok Detašman Sarajevo je smješten u Domu policije, koji je neuslovan i neadekvatan za potrebe ovog Detašmana, međutim kako isti nije u vlasništvu FUP-a, nije se u mogućnosti izvršiti renoviranje i preadaptacija istog.

Korman je upoznao članove Nezavisnog odbora da se u prethodnom periodu obraćao nadležnim za rješavanje ovog gorućeg problema, te se nada da će u skorije vrijeme biti riješen navedeni problem, koji uveliko otežava rad policijskih službenika.

Tokom navedene posjete rukovodioci Detašmana Sarajevo, Travnik i Zenica, ukratko su upoznali članove parlamentarnog tijela o najznačajnijim rezultatima rada, posebno iz segmenta stavljanja u promet opojnih droga, organiziranog kriminala, kao i činjenice da je podnesen veliki broj krivičnih prijava iz domena koruptivnih krivičnih djela, ali su istakli izuzetnu saradnju s nadležnim tužilaštvima, bez kojih dokumentiranje takvih krivičnih djela i privođenju pravdi njihovih počinioca, ne bi bilo moguće.

Na kraju navedenih sastanaka, članovi Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH, primili su k znanju prezentiranje svega iznesenog, i istakli svoju punu podršku radu Zamjenika direktora FUP-a uprave policije na čelu ove sigurnosne agencije u FBiH.

Posjeta članova Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH organizirana je u okviru održavanja 36. sjednice tog parlamentarnog tijela, saopćeno je iz FUP-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu