Bosna i Hercegovina     | 26.06.2021. 11:37 |

'Raspust u Seki' uz kreativne i edukativne radionice za osnovce

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 26. juna (FENA) -  Goraždansko udruženje žena ”Seka”  u kontinuitetu radi sa ženama i djecom, nastojeći ih ohrabriti i osnažiti da se suoče sa brojnim životnim izazovima. Uz psiho-terapeutski rad, na razne druge načine u ovom udruženju nastoje dati svoj doprinos u kreiranju i realizaciji različitih edukativnih sadržaja za djecu, a tako će biti i ovog ljeta, kroz tradicionalni "Raspust u Seki“.

Stručna saradnica za rad sa djecom i mladima Amina Sarajlić ističe da, u namjeri da djeci učine sadržajnijim i zanimljivijim ljetni raspust, Udruženje planira niz aktivnosti u narednom periodu.

- Tradicionalno 'Raspust u Seki' je nešto što je posebno djeci zanimljivo, ali i roditeljima, tako da ćemo se potruditi da djeci pružimo jedno nezaboravno iskustvo kroz koje će njihovo slobodno vrijeme biti ispunjeno kroz kreativni i edukativni rad. Vođeni smo prvenstveno činjenicom da je iza djece jedan prilično težak period pandemije koji je ostavio izuzetno loš trag na djecu, tako da želimo da se na ovaj način odmaknu od svojih kuća, promjene ambijent, upoznaju nove drugare, sve to uz kreativne i psiho-edukativne radionice  – pojašnjava Sarajlić.

Napominje da prve aktivnosti startaju već naredne sedmice. Prijavljen je značajan broj djece, a još se mogu prijaviti svi koji to žele.

- Legomanija u Seki je prva aktivnost u okviru koje su svaki dan planirane lego radionice, stiglo je već dosta prijava i djeca pokazuju veliko interesovanje, jer pandemija je uticala na to da i u Goraždu imamo sve manje kreativnih i edukativnih sadržaja za djecu koja su toga prilično željna. Potom ide Eko sedmica kroz koju ćemo obrađivati ekološke teme, djeca će imati priliku slikati na pamučnim cekerima da za sebe kreiraju Eko ceker, pratićemo i osluškivati želje djece šta je ono što im treba i što žele - pojasnila je Sarajlić, uz napomenu da će svake sedmice biti neke druge teme i aktivnosti.

Naglasila je da UŽ ”Seka” vodi računa o sigurnosti i zdravlju djece tako da roditelji nemaju razloga za brigu, a za edukativno-kreativne radionice mogu se prijaviti djeca uzrasta od pet godina do devetog razreda osnovne škole.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!