Bosna i Hercegovina     | 25.06.2021. 14:24 |

Ramić u Bosanskom Novom i Prijedoru: Nastavak izgradnje infrastrukture

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajednicu u Bosanakom Novom i Prijedoru gdje se susreo s predstavnicima povratnika, načelnicima i predstavnicima udruženja.

S načelnikom općine Bosanski Novi (Novi Grad) Miroslavom Drljačom potpisan je ugovor o nastavku izgradnje vodovodne mreže u naseljima Blagaj - Maslovare.

- Iskazana je potreba povratnika za nastavak izgradnje vodovoda u povratničkim naseljima. Uvijek nam je drago kada su povratnici ti koji delegiraju potrebe. Onda su one najrelevantnije jer dolaze direktno od korisnika - kazao je ministar Ramić

Prilikom posjete potpisani su ugovori o podršci u radu i funkcioniranju sa udruženjima građana "Ada" i "Novljani" koji realiziraju svoje programske ciljeve u ovoj općini.

Ugovor o podršci potpisali su i predstavnici fudbalskog kluba "Rudar Blagaj".

Ministar Ramić i gradonačelnik Grada Prijedora Dalibor Pavlović razgovarali su o nastavku izgradnje infrastrukture u povratničkim mjestima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo