Bosna i Hercegovina     | 25.06.2021. 14:20 |

Cikotić na konferenciji u Ohridu posvećenoj borbi protiv korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić učestvovao je na konferenciji na visokom nivou u Ohridu posvećenoj borbi protiv korupcije i nelegalnih finansija.

Ministri unutrašnjih poslova i ministri pravde zemalja zapadnog Balkana na tom skupu usvojili su zajedničku Regionalnu mapu puta za borbu protiv korupcije i nelegalnih finansija, kojom se definiraju ključni izazovi u ovoj oblasti i buduća saradnja između zemlja regiona.

Ključna tri cilja Mape puta su prevencija i borba protiv korupcije u javnim nabavkama, jačanje sistema za sukob interesa i prijavu imovine, te poboljšanje odgovora krivičnog pravosuđa na korupciju i ekonomski kriminal kroz kreiranje mreže specijaliziranih tužilaca, policije i finansijsko-obavještajnih službi na zapadnom Balkanu.

Cikotić je, podržavajući predloženu mapu puta, iskazao punu spremnost Ministarstva sigurnosti i nadležnih institucija u BiH da daju punu podršku u provođenju definiranih ciljeva i prioriteta. 

Također, u Ohridu je održao i bilateralni sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliverom Spasovskim s kojim je razgovarao o unaprijeđenju saradnje u oblasti sigurnosti između dviju država, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'