Bosna i Hercegovina     | 25.06.2021. 14:01 |

Dom zdravlja Mostar dobio vježbovni eksterni defibrilator

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. lipnja (FENA) - Predstavnici tri projektna partnera - Doma zdravlja Mostar, Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, u petak su u Mostaru razgovarali o gantogram aktivnostima te planiranju i revidiranje preostalih aktivnosti u okviru Race projekta.

Usporedo s PMT sastankom, u edukacijskom centru Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Mostar, u tijeku je edukacija edukatora reanimacija osnovnih vitalnih funkcija od hrvatskih partnera.

Ovom prigodom partneri iz Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije na čelu s ravnateljem Davorinom Gajnikom, Domu zdravlja Mostar poklonili su jedan vježbovni AVD uređaj (automatski eksterni defibrilator) koji će biti od velike koristi u budućem radu.

Poklon su primile v.d. ravnateljica Kristina Bevanda i voditeljica Službe hitne medicinske pomoći, dr. Kristina Šimović, priopćeno je iz Doma zdravlja Mostar.

Race projekt sufinanciran je iz Interreg IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, a opći cilj projekta je uskladiti i poboljšati hitne medicinske usluge u prekograničnom području s ciljem postizanja veće učinkovitosti i profesionalnosti u očuvanju ljudskih života, kao i pružiti zajednički odgovor u slučaju većih, masovnih nesreća na programskom području.

Ukupna vrijednost projekta je 940.443 eura, od čega Europska unije osigurava 85 posto iznosa. Ukupan iznos dodijeljenih sredstava za Dom zdravlja Mostar je 415.389 eura.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta