Stranačke aktivnosti     | 25.06.2021. 10:30 |

Saopćenje za javnost GDSBiH

FENA Saopćenje

GDS BiH:REZOLUCIJA EVROPSKOG PARLAMENTA O BiH POLITIČKA LEKTIRA ZA ZAPADNI BALKAN

Građanska demokratska stranka BiH smatra da je Rezolucija EP  za bosanskohercegovačke građane   platforma za dostojanstven život. Sada je ključno da se  euroatlantske integracije razumiju  kao poziv EP svim društvenim akterima u BiH  da se posvete reformama i ispunjenju uslova za dobijanje statusa zemlje  kandidata za članstvo u EU.

Posebno je značajno da se osiguraju  sve nužne suštinske  ekonomske, socijalne i političke promjene koje će unaprijediti kvalitet života i ostvarivanje ljudskih prava i sloboda u BiH.

Rezolucija je politička lektira za sve zemlje Zapadnog Balkana i obavezuje ih na nove,potpuno drugacije  dobrosusjedske odnose od dosadašnjih  i bez mješanja u unutrašnja pitanja susjednih država...Odnose međusobnog poštovanja i uvažavanja inspirisane Schumanovom deklaracijom solidarnosti i ozbiljnim  i odgovornim radom  za ulazak svih zemalja Zapadnog Balkana u EU jer je to svim zemljma zajednički interes sa Evropskom Unijom.

Jasna je  i nedvosmislena podrška Evropskog Parlamenta,Kongresa SAD  i NATO saveza nezavisnosti,suverenitetu i teritorijlnom integritetu i razvoju u  slobodi,miru i sigurnosti BiH i.sada je na nama da se posvetimo unutrašnjim integracijama na demokratskim osnovama i u najboljem interesu građana BiH,izjavio je Ibrahim Spahić,predsjednik GDS BiH.

Pres GDS BiH 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana