Bosna i Hercegovina     | 24.06.2021. 15:13 |

SBBBiH -Jednokratna novčana pomoć će mnogo značiti penzionerima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Savez za bolju budućnost (SBB) BiH saopćio je danas da će, nakon što je federalni ministar rada i socijalne politike i dopremijer Vlade FBiH Vesko Drljača uputio prijedlog premijeru Fadilu Novaliću i dopremijerki Jelki Milićević da se izdvoji novac za jednokratnu pomoć penzionerima, a SBB 11. maja javno pozvao Vladu FBiH da usvoji ovaj prijedlog i pomogne penzionerima, ova inicijativa biti realizirana.

U saopćenju SBB-a se navodi da je dogovor postignut i sa Savezom udruženja penzionera FBiH, a što je danas obznanio i resorni ministar Vesko Drljača.

- Kao političkom projektu koji je tražio od Vlade FBiH da se izvdoji novac za jednokratnu pomoć, drago nam je da je ministar Drljača, u saradnji s drugim nadležnim resorima, uspio osigurati neophodna sredstva koja će za 425.390 penzionera značiti mnogo u vremenu pandemije – navode iz SBB-a.

Posebno se ističe činjenica da je pokazana doza socijalne osjetljivosti prema najugroženijoj kategoriji društva.

U saopćenju se navodi da će SBB i njegovi kadrovi i u budućnosti voditi birgu o penzionerima i drugim socijalno ugroženim društvenim grupama, „jer paralelno s provođenjem neophodnih ekonomskih i drugih reformi, mi kao društvo ni u jednom trenutku ne smijemo zaboraviti one kojima je neophodna pomoć države“.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo