Magazin     | 24.06.2021. 10:01 |

Oko 200 djece u junu pohađalo edukacije Fondacije Dogs Trust

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Edukatori Fondacije Dogs Trust su u toku juna posjetili dvije osnovne škole i dva vrtića u Velikoj Kladuši i Banja Luci, usrećujući oko 200 djece.

Radionice su upriličene na otvorenom uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a na veliko zadovoljstvo i djece i nastavnika. 

Edukativno zabavne radionice koje je do pandemije COVID-19 Dogs Trust provodio u osnovnim školama diljem BiH, sada se provode tri puta sedmično online, otvorene su za djecu iz cijele BiH, a po upitu i dogovoru sa obrazovnim institucijama, i u dvorištima škola, vrtića i biblioteka.

Pored toga, redovne online radionice sa mnoštvom različitih, zabavnih tema, održavaju se svakog ponedjeljka, srijede i petka.

- Važnost tih radionica za cijelu zajednicu je velika, za djecu, jer na zabavan način uče o prirodi pasa te najsigurnijeg ponašanja u blizini pasa i u kontaktu s njima, kao i važnosti odgovornog vlasništva. Djeca, bez obzira na svoj školski uspjeh, rado sudjeluju u interaktivnom načinu učenja, te tako izgrađuju samopouzdanje, a kroz ove teme i empatiju te poštovanje prema drugom i drugačijem - saopćeno je iz Fondacije Dogs Trust.

Prijave za online radionice te kontakt za pozive za organizaciju radionica na otvorenom za škole, vrtiće i druge obrazovne institucije, kao i mnoštvo korisnih i zanimljivih resursa, mogu se pronaći na web stranici: https://www.dogstrust.ba/aktivnosti/edukacija/

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana