Stranačke aktivnosti     | 23.06.2021. 13:20 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Izjava za javnost

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Igor Crnadak, tokom skupštinske diskusije je istakao da sudije i tužioci moraju biti nezavisni, suditi slobodno, da ne mogu biti bez odgovornosti i da će mnoge čudne presude i odustajanja od istraga uskoro biti pod revizijom.

„Većina sudija, tužilaca, inspektora i policajaca poštena i čestita i jedva čekaju da dobiju šansu da rade slobodno i procesuiraju kriminal i korupciju u Republici Srpskoj, ali to nije moguće dok se ne promijeni vlast u Republici Srpskoj“, kaže Crnadak.

Napomenuo je da SNSD i njihova koalicija ne želi da se bori protiv kriminala, nego je čak iz registra lica pravosnažno presuđenih za najteža djela često birala svoja kadrovska rješenja za najviše funkcije.

„Kao primjer, podsjetiću na visokog funkcionera SNSD-a koji je priznao krivično djelo u kojem je pod prijetnjom pištoljem kidnapovao čovjeka, strpao ga u gepek, prevezao preko granice i držao zarobljenog 11 dana u jednoj kući u Srbiji, a sud ga je za takvo djelo osudio na novčanu kaznu od 4000 KM. Nakon toga, SNSD je ovog presuđenog kriminalca predložio za načelnika Vlasenice, a njegovu kampanju su došli da podrže Dodik, Željka Cvijanović, Igor Radojičić i drugi funkcioneri SNSD-a“, kaže Crnadak.

Takođe, Crnadak je istakao da se u Republici Srpskoj u sudovima vode procesi samo protiv lica koja prodaju manje količine narkotika i da se od strane policije i pravosuđa ne postavlja pitanje ko su veliki dileri:

"Dok veliki narko bosovi 'padaju' u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, pa čak i u FBiH, samo u Republici Srpskoj oni normalno rade svoj 'posao'", rekao je Crnadak.

On je zaključio da je siguran da će uprkos svemu Republika Srpska i njene institucije biti jači od mafije i kriminalnih grupa i da će vrlo brzo u Srpskoj vladati red i poštovanje zakona, ali prvi preduslov za to je promjena vlasti.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta