Stranačke aktivnosti     | 23.06.2021. 10:01 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Nakon odluke Predsjedništva Demokratske fronte kojom su u Kantonalnoj organizaciji Bosansko-podrinjskog kantona raspušteni kantonalni i gradski odbor, u prisustvu direktora stranke Hameda Hodžića, te članica Predsjedništva, Alme Kratina i Amre Kunovac u Goraždu je održan radni sastanak na kojem je predloženo novo Kantonalno povjereništvo.

Kantonalno povjereništvo Demokratske fronte Bosansko-podrinjskog kantona koje će predvoditi Edin Hadžiahmetović upravljat će organizacijom do unutarstranačkih izbora, kao i odlučivati o svim važnim pitanjima u zastupanju interesa građana u Skupštini BPK. Time se upravljanje i odlučivanje vratilo u nadležnost zvaničnih organa stranke.

Ovoj organizaciji predstoji ozbiljan posao kako bi se uredili odnosi unutar same stranke, te kako bi se obavili kontakti i razgovori sa članovima koji su u protekle dvije godine neopravdano zapostavljeni i kojima nije omogućen aktivan angažman i odlučivanje.

„U narednom periodu obavit ćemo razgovore sa mladima koji se žele aktivno uključiti u političko djelovanje, a neke od njih možemo angažirati u radnim tijelima i odborima. Želimo da u komisije i odbore uđu mladi pravnici, ekonomisti zdravstveni i radnici u prosveti. Vrijeme je da promijenimo način autokratskog odlučivanja, sukoba sa drugim političkim strankama i poslanicima uz primjenu osnovnog principa u politici, a to je istrajavanje na vlastitim javnim politikama i politički dijalog koji se zasniva na uvažavanju i kompromisu. Poštovani građani uskoro ćete vidjeti drugačiji, energičniji i transparentniji DF“, poručuju iz Demokratske fronte Goražde.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo