Sport     | 23.06.2021. 09:57 |

Zenički Čelik produžio ugovor s crnogorskim košarkašem Milivojem Božovićem

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 23. juna (FENA) - Crnogorski centar Milivoje Božović (210 cm, 35 godina) produžio je ugovor s Omladinskim košarkaškim klubom Čelik iz Zenice, čije će boje braniti i naredne sezone.

Božović je s prosječnih 19,6 poena po meču bio drugi strijelac te sa 12,9 skokova i 1,3 blokade po meču prvi skakač i bloker regularnog dijela Prvenstva Bosne i Hercegovine, što mu je donijelo i epitet najkorisnijeg igrača. Njegov je tim, u povratničkoj sezoni u bh. elitu, završio kao treći i s omjerom 15-9 te se plasirao u Ligu za prvaka BiH, koju su Zeničani okončali kao šesti, s omjerom 2-8.

Božović je nastupao u nekoliko stranih klubova, a u BiH za Kakanj i Sloboda iz Tuzle. Zanimljivo je da je MVP Prvenstva BiH bio i u dresu kakanjskog i tuzlanskog kluba.

- Božović nam je bio prioritet za produženje ugovora i drago mi je da je ostao s nama. Mi ćemo već u ponedjeljak, 28. juna, početi trenirati s mlađim igračima - kaže trener Čelika Josip Pandža.

Napominje kako su u toku pregovori o produženju ugovora s još nekoliko igrača iz prošle sezone, ali da njihova imena ne žele objavljivati dok ne postignu konačan dogovor o potpisu ugovora.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo