Sport     | 22.06.2021. 16:40 |

Karatistkinja Halilović zbog finansija ne može putovati na Svjetsku ligu u Poreč

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 22. juni (FENA) - Almina Halilović je bosanskohercegovačka karatistkinja i trenutno trećeplasirana U21 na nivou države Bosne i Hercegovine.

Preko 130 medalja je osvojila na različitim takmičenjima, te ostvarila ove godine i plasman u Svjetsku ligu za mlade karatiste, koja se ove godine održava u Poreču.

Za manje od deset dana Halilović bi trebala putovati na takmičenje i braniti boje naše zemlje na jednom od najvećih svjetskih takmičenja, međutim do toga vjerovatno neće doći.

- Nastupam za U21, odnosno u kategoriji djevojaka od 18 do 21 godine. U mojoj kategoriji je prijavljeno preko 14 nacija. Iz mog kluba putujemo dvoje kolega i ja. Pomoći nikakve nemamo, sve snose naši roditelji, a jedni od rijetkih smo koji će BiH predstavljati na takvoj jakoj manifestaciji. Troškovi su poprilično veliki, a za vikend imamo također i državno prvenstvo koje je kvalifikacija za balkansko i evropsko prvenstvo, koje opet, plaćaju niko drugi nego roditelji, izjavila je Halilović za Fenu.

Roditelji naših sportista nisu u mogućnosti finasirati troškove svjetskih i evropskih takmičenja, gdje oni brane boje Bosne i Hercegovine, a nadležna ministarstva nemaju sluha.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana