Kultura

Promocija knjige 'Dnevnik seobenog lica' uz ambijentalni performans u Gradačcu

Tekst: Nermina OmerbegovićFOTO FENA

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Ambijentalni performans kojim će biti promovirana knjiga  "Dnevnik seobenog lica", autora Šemsudina Gegića održat će se u četvrtak, 24.juna, u parku i objektima prelijepe Gradine u Gradačcu.

 Gegić je za ovu priliku došao iz Milana gdje se duže vrijeme liječi od tumora.

Kako je  Gegić kazao za Fenu inspirisan Bijelom kulom kapetana Gradaščevića, čarobnim ambijentom i respektabilnom ličnošću čije ime nosi, na jedan sasvim nov i drugačiji način  će režirati promociju svoje knjige koja se može nazvati knjigom-dnevnikom svakog onog koji je seobeno lica ma odakle ono dolazilo.  

  - Put seobenog lica nije samo zemljani put pun prepreka, to je put od nas do nas, od srca i duše do uma, od nevolje do dobrote i ljudskosti, iz jedne u drugu dimenziju. To je tektonski poremećaj civilizacije. Mi svi trebamo sve nas u borbi za spas svih nas - kazao je Gegić.

Nakon Gradačca, promocija knjige "Dnevnik seobenog lica" čiji su izdavači Gradska biblioteka Zenica i biblioteka Alija Isaković Gradačac će se dogoditi u Zavidovićima, Sarajevu, Zenici, Maglaju i drugim bh. gradovima.

 Knjige je do sada dobila niz pozitivnih kritika sa svih strana svijeta.

(FENA) M. B.