Ekonomija     | 22.06.2021. 15:28 |

Zvizdić i Salinas: Ubrzati realizaciju projekata koje podržava Svjetska banka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom o novom sporazumu između BiH i Svjetske banke.

Novim sporazumom između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke definirani su sektori i oblasti u okviru kojih će biti realizirani različiti projekti koje je spremna podržati Svjetska banka.

Zvizdić i Salinas su se saglasili oko toga da je potrebno ubrzati realizaciju započetih projekata koje u BiH podržava Svjetska banka, a naročito u dijelu koji se odnosi na nastavak realizacije Projekta energetske efikasnosti i na implementaciju projekta jačanja bankarskog sektora u BiH.

Tokom susreta, Zvizdić je zahvalio na svemu što je Svjetska banka učinila za Bosnu i Hercegovinu i izrazio zadovoljstvo što je uz podršku Svjetske banke u proteklom periodu BiH realizirala više značajnih projekata iz različitih oblasti, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom