Stranačke aktivnosti     | 22.06.2021. 10:42 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Vijećnica Naše stranke Elvedina Vugić pokrenula akciju: Posadi jedno drvo, Općina će dva

Na inicijativu Elvedine Vugić, vijećnice Naše stranke, Općina Novo Sarajevo pokrenula je akciju „Posadi jedno drvo, Općina će dva“.

Svaki građanin i građanka Novog Sarajeva može kontaktirati KJKP Park te uz njihovu pomoć odabrati odgovarajuću sadnicu drveta i lokaciju za sadnju. Građani plaćaju sadnicu, a Općina obezbjeđuje lokaciju. Također, svaki čin sadnje Općina će promovirati preko svog press ureda ako to građani žele.

„Cilj akcije je motivisati sve građane općine Novo Sarajevo da daju svoj doprinos u ozelenjavanju svoje općine i naselja u kojem žive. Akcija je pokrenuta na Dan općine i u njoj sam učestvovala kao vijećnica. Mislim da je ovo izuzetna stvar. Općinu smo učinili pokretačem ozelenjavanja javnih površina, motivirali smo građane da i sami učestvuju u tom te kroz to samu administraciju približili građanima da zajedno učestvujemo u nečemu što je dobro za sve. Interes građana je velik a ja se nadam da ćemo doseći taj stadij da nećemo imati nijednu porodicu koja neće imati svoje drvo na nekoj od novosarajevskih zelenih površina“, kaže Vugić.

 

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta