Bosna i Hercegovina     | 22.06.2021. 10:53 |

Turković zahvalila NATO štabu u Sarajevu za kontinuiranu podršku BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. juna (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je sa komandantom NATO štaba u Sarajevu brigadnim generalom Ericom Folkestadom.

Ministrica je zahvalila NATO štabu u Sarajevu za kontinuiranu podršku i pomoć našoj državi, posebno za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama te istakla da Bosna i Hercegovina i NATO dijele snažno partnerstvo s ciljem jačanja i intenziviranja saradnje.

Naglasila je da je Komisija za saradnju sa NATO-om, osnovana u februaru ove godine, usvojila Program reformi Bosne i Hercegovine 2020/2021., koji je dostavljen Vijeću ministara na razmatranje i usvajanje. Izrazila je očekivanje da će taj dokument što prije biti usvojen na sjednici Vijeća ministara i upućen u daljnju proceduru. 

Sagovornici su se usaglasili da je potrebno ubrzati aktivnosti na ispunjavanju preuzetih obaveza, koje su  pred našom državom.

- Tokom susreta je iskazana potreba za snažniju podršku jačanju i unapređenju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine - saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVPBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana