Kultura     | 21.06.2021. 21:37 |

Mostarski simfoničari u Parku Zrinjevac izveli popularne arije iz opera

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 21. lipnja (FENA) -  Simfonijski orkestar Mostar održao je u ponedjeljak večer svoj tradicionalni koncert u Parku Zrinjevac u Mostaru povodom Svjetskog dana glazbe 21. lipnja.

Na programu su bile popularne arije iz opera domaćih i inozemnih skladatelja, veliki hit iz mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera, kao i skladbe neprolazne vrijednosti poput "Hijo de la luna". Orkestraciju najvećeg broja skladbi potpisuje don Ivan Marčić.

 Simfonijski orkestar Mostar pratilo je šestero vrsnih solista.

- Iz Sarajeva će gostovati prvi put s našim Orkestrom sopranistica Aida Čorbadžić, bariton Karlo Miličević doputovat će u svoj grad iz Osijeka, a ostalih četvero su naši domaći umjetnici: sopranistica Josipa Krezić, mezzosopranistice Monija Jarak-Mikulić i Nikolina Zovko i bas Mario Zovko- najavili su ranije iz mostarskog Simfonijskog orkestara.

Dirigent koncerta pod otvorenim nebom je treći put zaredom bio maestro Robert Homen iz Zagreba, kao i nezaobilazni moderator Boris Čerkuč.

Koncert pod pokroviteljstvom Grada Mostara dio je manifestacije kojom se obilježava obljetnica obnove Staroga mosta i upisa Mostara na listu UNESCO-a.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'