Ekonomija     | 21.06.2021. 16:28 |

Novalić razgovarao s predstavnicima turske kompanije o mogućnostima ulaganja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić razgovarao je danas u Sarajevu s predsjednikom Koç Holdinga, odgovornim za sektore turizma, prehrane i maloprodaje te kompanije Tamerom Haşimoğluom.

Na sastanku je federalni premijer predstavio projekt izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu, s ciljem jačanja ekonomske saradnje i izvoza, ali i direktnih stranih ulaganja na području Federacije BiH.

Koç Holding je najveći konglomerat u Turskoj i jedina turska kompanija koja se nalazi na listi Fortune Global 500.

Riječ je o turskom industrijskom, trgovačkom i finansijskom koncernu koji obuhvata više od 100 preduzeća iz područja energetike, automobilske i prehrambene industrije, elektronike, informacijske tehnologije, te finansijskih usluga i turizma.

- Danas smo najvećoj turskoj kompaniji prezentirali neke od potencijala za ulaganje u privredu na području Federacije. Projekat izgradnje industrijske zone u Unsko-sanskom kantonu je veoma značajan za taj kanton, ali i cijelu Federaciju BiH - kazao je Novalić.

Kaže da su istaknute prednosti za ulaganja u ovom, ali i drugim područjima FBiH te je Novalić izrazio uvjerenje da će Upravni odbor kompanije prepoznati važnost investiranja u konkretni projekt koji nudi mogućnost za jačanje privredne saradnje.

Predstavnici turske kompanije iskazali su interes za predstavljeni projekt, kao i spremnost za druga ulaganja u Federaciji.

Ova kompanija trenutno radi na investiciji uspostavljanja duty-free trgovina širom Bosne i Hercegovine u kojima bi posao trebao dobiti oko 1.000 ljudi, saopćio je danas Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo