Bosna i Hercegovina     | 21.06.2021. 14:37 |

Općina Centar nabavlja sanitetsko vozilo za JU Dom zdravlja KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - Usvojenim Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar Sarajevo za 2021., za nabavku sanitetskog vozila Službi za medicinsku pomoć, formiranoj pri Javnoj ustanovi Dom zdravlja Kantona Sarajevo, osigurano je 100.000 maraka.

Iz Općine navode da je riječ o kontinuiranoj podršci zdravstvenim ustanovama, a inicijativa za nabavku vozila podnesena je na tematskoj sjednici Općinskog vijeća Centar o epidemiološkoj situaciji i djelovanju Općine Centar u prevazilaženju posljedica pandemije.

Načelnik Srđan Mandić još jednom je istakao opredjeljenje te općine da kao odgovorna lokalna zajednica svoje resurse stavi na raspolaganje zdravstvenim ustanovama koje ulažu ogromnu energiju da pandemija koronavirusa bude stavljena pod kontrolu.

- Doba pandemije pokazalo nam je koliko je važno ulaganje u jačanje zdravstvenog sistema. U skladu s finansijskim mogućnostima nastavit ćemo podršku zdravstvenim institucijama, a u cilju podizanja kvaliteta usluga koju pružaju našim sugrađanima - poručio je Mandić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom