Bosna i Hercegovina     | 18.06.2021. 14:57 |

U Hrvatskoj pao interes građana za cijepljenjem

FENA Agencije

ZAGREB, 18. lipnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako je među građanima Hrvatske pao interes za cijepljenjem te ističe kako više nije realno da će se postići 50 posto procijepljenosti stanovništva do 30. lipnja.

 "Pao je interes za cijepljenjem među našim sugrađanima", kazao je Plenković na sjednici Vlade gdje je predstavio podatke i pozvao građane da se cijepe.

Ističe kako je Vlada osigurala zaista velike količine cjepiva te će do 30. lipnja biti 3.300.000 doza cjepiva ukupno pristiglih u Hrvatsku.

"Stoga bi bilo zaista važno da svi oni koji žele se cijepiti da to učine. Pozivam sugrađane i županijske zavode za javno zdravstvo, liječnike obiteljske medicine, sve uključene da što više mobiliziraju ljude i pozovu ih da se cijepe", poručio je Plenković.

Upozorio je, na temelju podataka, kako je jučer prvom dozom cijepljeno 7448 osoba, a drugom dozom 45.600.

"To nije dobro, po meni ako se ovakav trend nastavi nije realno da ostvarimo onih 50 posto procijepljenih do 30. lipnja, što je šteta. U ovome trenutku ima 600.000 doza koje su spremne da se administriraju", rekao je.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana