Sport     | 18.06.2021. 08:57 |

Košarkašice BiH danas 'love' pobjedu protiv Turske za plasman u drugi krug Eurobasketa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. juna (FENA) - Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u drugom kolu Eurobasketa u Španiji i Francuskoj danas u Strasbourgu igra protiv Turske.

Nakon što su jučer kreirale senzaciju pobjedom nad Belgijom (70:55),  reprezentativke BiH imaju priliku da današnjim trijumfom izbore drugi krug EP-a.

Turska je juče poražena od Slovenije (47:72) i nema pravo na novi kiks ukoliko želi izbjeći eliminaciju već u prvoj rundi Evropskog prvenstva. Prvo ime ove selekcije je Quanitra Hollingsworth (32), naturalizovana Amerikanka iz Galatasaraya, centar s WNBA iskustvom.

No, nema sumnje da će i bh. košarkašice biti itekako motivisane. Eventualnim trijumfom reprezentacija BiH prvi put u historiji osigurala bi plasman u drugi krug EP-a i najmanje baraž za četvrtfinale, odnosno eliminacijsku fazu u koju ulazi 12 najboljih selekcija. Bio bi to ogroman korak za bh. košarku, svjesne su i naše igračice, koje su ponovo spremne dati sve od sebe.

- Nadam se da ćemo izaći s istom energijom kao protiv Belgije, da ćemo se odmoriti i odigrati istu utakmicu - poručuje Matea Tavić.

Utakmica Turska - BiH u strasburškoj dvorani Rhenus Sport počinje u 12 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo