Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBBBiH

Saopćenje

 

Saopćenje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića

Savez za bolju budućnost BiH i ja s dubokim poštovanjem pozdravljamo današnju odluku Skupštine Crne Gore, koja je usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kojom se osuđuje i zabranjuje javno negiranje genocida.

Ovo je velika odluka Skupštine Crne Gore koju su podržali poslanici i pozicije i opozicije, na tome im čestitamo.

To dokazuje da je Crna Gora država koja zna vrednovati civilizacijske vrijednosti i da se usvajanjem današnje rezolucije stavila na pravu stranu historije.

Zvaničnom rezolucijom u Skupštini, osudom genocida u Srebrenici i zabranom javnog negiranja Crna Gora je poslala poruku svim državama Balkana i pokazala način na koji treba da se odnose prema genocidu pocinjenim nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da će rezolucija crnogorske skupštine potaknuti sve one u BiH koji se trenutno protive zabrani javnog negiranja genocida da promijene dosadašnji dekadentni stav, kako bi Parlamentarna skupština BiH konačno mogla donijeti zakon o zabrani negiranja genocida u našoj zemlji.

Pres-centar SBB-a

SBB
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.