Bosna i Hercegovina     | 17.06.2021. 15:35 |

Vlada HBŽ-a utvrdila Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina

FENA Roland Grabovac

LIVNO, 17. lipnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) utvrdila je Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

Zakonom se uređuje, među ostalim, porez na promet nekretnina u HBŽ, predmet oporezivanja, prihodi od poreza, obveznik poreza, osnovica poreza, procjena prometne vrijednosti nekretnine, porezna stopa, naplata porezne obveze, porezna oslobođenja i druga pitanja u vezi s porezom na promet nekretnina, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Jednoglasno je usvojena Odluka o davanju suglasnosti na Smjernice ekonomske i fiskalne politike Hercegbosanske županije za razdoblje 2022.-2024. godine.

Nakon razmatranja prijedloga Vlada je donijela Odluku o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele gospodarskih lovišta na koncesiju utemeljenih Odlukom o utemeljenju lovišta na području Hercegbosanske županije.

Vlada je dala suglasnost na provedbu Programa utroška sredstava tekućeg transfera "Beneficije za socijalnu zaštitu" utvrđenog Proračunom Hercegbosanske županije za 2021. godinu u Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ u iznosu od 25.000 KM.

Raspodjela sredstava iz ove odluke realizirat će se sukladno dostavljenim podatcima od općinskih službi mjerodavnih za poslove socijalne skrbi i Naputku o načinu i ostvarivanju prava na obvezno zdravstveno osiguranje učenika za vrijeme redovnog školovanja u osnovnim i srednjim školama i studenata na višim i visokim školama te fakultetima, a koji nisu zdravstveno osigurani po drugom osnovu, kao i potpisanim sporazumom između Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ i općinskih službi s područja HBŽ-a mjerodavnih za poslove socijalne skrbi iz 2011. godine.

Vlada HBŽ-a na današnjoj je sjednici odobrila 21.000 maraka Srednjoj školi Tin Ujević iz Glamoča za obnovu fasade školske zgrade, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana