Stranačke aktivnosti     | 16.06.2021. 12:06 |

Saopštenje za javnost KO SDA TK

FENA Saopćenje

Poštovani,

Kantonalni odbor SDA Tuzla danas, 16.06.2021. godine, je održao press konferenciju, nakon koje se oglasio saopštenjem za javnost, a koje vam za objavu dostavljamo u prilogu.

Srdačan pozdrav,

Press Ko SDA TK

Tuzla, 16.06.2021. godine

 

Predmet: Informacija za medija

 

Vlada koja TK vodi u propast: Kadrijini „eksperti“ dnevno smjenjuju 6,5 ljudi, a mjesečno se bave samo jednim zakonom

 

Tuzlanski kanton je u petom mjesecu kako njime upravlja najgora Vlada od njegovog osnivanja.

Vlada kojom iz sjene upravlja dvojac starih političkih saradnika Kukić-Imamović, a koju samo pred TV kamerama predstavlja za kratko vrijeme potrošeni “ekspert” Kadrija Hodžić, za više od 120 dana vladanja ima više nezakonitih “sabranih djela” čak i od ideološki bliske im “m-tel trojke” iz Sarajeva.

 

Brojke su na strani Kadrije i 13 “eksperata” iz Vlade TK samo kada su u pitanju smjene. Za 120 i koji dan vladanja uspjeli su na direktorskim pozicijama, školskim, upravnim i nadzornim odborima smjeniti više od 800 ljudi. Za isti taj period su predložili samo šest (izmjena) zakona od kojih je jedan pripremila prethodna Vlada, dva su im poslužila samo da silom smijene direktore i školske odbore, a jedan da bi mogli kažnjavati građane u vrijeme pandemije. Tako se jednostavnom računicom dolazi do podatka koji najbolje opisuje njihov rad, a to je da Kukić i Imamović, preko Kadrije i 13 „eksperata“ dnevno smjenjuju 6,5 ljudi, mjesečno se bave jednim ili ni jednim zakonom.

 

Među najistaknutijima u sabranim djelima „Ekspertne vlade“ je nezakonita smjena 120 direktora škola u samo jednom danu, a što će nakon provedenih sudskih postupaka za ove i mnoge druge nelegalne smjene značajno oštetiti Budžet TK-a. Zatim srozavanje ugleda UKC Tuzla na čije čelo je imenovan direktor sa stečenim zvanjem na neakreditovanom univerzitetu, a za šta su glasala čak tri profesora sa Univerziteta u Tuzli i time poslali jasnu poruku sadašnjim i budućim studentima tog univerziteta.

 

„Ekspert“ za oblast zdravstva Božo Jurić, zauzima posebno mjesto u „sabranim djelima“ najgore Vlade u historiji Tuzlanskog kantona. Pored skandala sa vakcinisanjem više hiljada građana koji ne spadaju u prioritetne gupe i srozavanjam ugleda UKC Tuzla, Jurić je direktno odgovoran za nevakcinisanje studenata završne godine medicine, koje su srbijanski mediji jedva dočekali da prenesu njihovu zahvalu tamošnjoj vlasti. Ministar sa predizborne liste HDZ-a a zvanično prijedlog PDA, koji je i najbolji dokaz da SDP može ići u koaliciju sa onima za koje njihovi birači nisu mogli ni sanjati, ostat će upamćen i po aminovanju nelegalnih smjena direktora u UKC Tuzla i urušavanju sistema u tom kliničkom centru. Njegovo pojavljivanje na skupu koji glorifikuje kreatore UZP-a i propagira ideju trećeg entiteta je još  jedna bruka za Vladu čiji je Jurić član, a šamar SDP-ovim biračima čija partija ga je prihvatila za koalicionog partnera.

Do sad neviđeni skandal je priredilo i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice, kojim upravlja „ekspert“ Zvjezdan Karadžin. Ono je „na silu“, kako to interesna PDA-SDP-SBB-NS koalicija, jedino i zna „iznenada“ zatvorilo Javni poziv za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK. Tako su u povlašten položaj, po principu „ko prije preda dokumentaciju njemu 3.000 KM“ stavili one aplikante, koji su očigledno znali da će poziv vrijedan 500.000 KM biti zatvoren kada oni predaju svoje aplikacije.

 

U vrijeme vladavine „eksperata“ je prvi put zabilježeno i da djeca, konkrento iz OŠ Doborovci, zbog nezakonite i ishitrene smjene direktora škola i nesposobnosti imenovanjaj novog, nemaju mogućnost preuzimanja diploma i gube pravo upisa u srednje škole, što je skandal kakav do sada nije zabilježen.

 

U školama, nakon što su o njima brigu počeli voditi „eskperti, slučajevi  sa imenovanjima u koje je teško povjerovati su postali svakodnevnica i stvarna slika kako školsko vidi sadašnja vlast. Tako je jedan predsjednik gradskog odbora stranke za direktore postavio supragu  i snahu, a koalicioni partner u drugoj općini za direktora jedne škole imenovao brata, a u drugoj sestru. „Ekspertima“ je normalno i da direktorica jedne škole, koja je na porodiljskom odsustvu dobije otkaz, a da za direktora druge bude imenovana osoba koja se tereti za uzrokvoanje smrti u saobraćajnoj nesreći.

 

Samo uvidom u najznačajnija od „sabranih djela“ nesposobnih „eksperata“ je evidentno da Tuzlanski kanton ide u propast, a što će nakon što „eksperti“ potroše 19 milona KM koje ime je neutrošene ostavila prethodna Vlada, na žalost građani Tuzlanskog kantona uskoro osjetiti u još većoj mjeri.

 

KO SDA TK

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'