Bosna i Hercegovina     | 16.06.2021. 11:26 |

Herceg se sastao s predsjednikom HAZU-a BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. lipnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg primio je u srijedu u svom uredu akademika Mladena Bevandu, predsjednika Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u Bosni i Hercegovini.

Akademik Bevanda govorio je o planovima u predstojećem razdoblju, istaknuvši kako će raditi na jačanju međunarodne suradnje i širenju djelatnosti. 

"Posvetit ćemo pozornost međunarodnoj suradnji naše akademije. To podrazumijeva sudjelovanje u europskim i svjetskim asocijacijama", kazao je Bevanda, osvrnuvši se i na pripremu održavanja svečane sjednice u povodu Dana akademije.

"Akademija je utemeljena i konstituirana 23. lipnja 2014. godine i to je njezin Dan. Tom prigodom, uz ostalo, dodijelit ćemo povelje počasnim članovima", kazao je akademik Bevanda. Naglasio je također kako djeluju sedam godina, ali je Akademija već prepoznatljiva te ima dobar sastav akademika, dopisnih članova i suradnika.

Predsjednik Herceg iznova je istaknuo značaj Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH, navodeći kako je ona od utemeljenja do danas uvijek imala potporu u Vladi HNŽ-a.

"Nemjerljiva je vaša uloga u očuvanju nacionalnog hrvatskog identiteta u BiH. Stoga vam čestitam na svemu što činite, a naša potpora, koja je i do sada bila kontinuirana, svakako je neupitna i u vremenu pred nama", naglasio je Herceg.

Premijer HNŽ-a i akademik Bevanda izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te potvrdili uzajamnu spremnost za zajedničkim radom na projektima od obostranog interesa, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana