Najave     | 15.06.2021. 16:08 |

Okrugli stol na temu migrantskih problema

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. lipnja (FENA) – Institut za etničke i regionalne studije iz Maribora, u saradnji s Agencijom lokalne demokracije (LDA) Mostar i Fakultetom za političke nauke Univerziteta u Sarajevu, organizira okrugli stol na temu migrantskih problema.

Okruglom stolu, koji će se održati putem Zoom platforme 17. lipnja s počekom u 10 sati, prisustvovat će predstavnici institucija BiH, Slovenije i EU, kao i međunarodne organizacije koje svakodnevno sudjeluju u radu s migrantima u BiH.

Diskusiju će moderirati dr. Silvio Devetak, predsjednik ISCOMET Instituta i profesor emeritus Univerziteta u Mariboru.

Ciljevi okruglog stola su razmjena informacija o migrantskim problemima koja će pokriti razne tematske aspekte, zatim kreiranje prijedloga i preporuka namijenjenih BiH, EU i drugim međunarodnim akterima u cilju pronalaska rješenja za ključne migrantske probleme te prikupljanje relevantnih podataka za program koji će se realizirati u drugoj polovici 2021. godine, a koji podrazumijeva terenske posjete pograničnim oblastima BiH.

Okrugli stol održat će se u okviru međunarodnog projekta "Snapshots from the borders – Mali gradovi suočeni s globalnim izazovima agende 2030.", priopćeno je iz LDA Mostar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu