Bosna i Hercegovina     | 15.06.2021. 11:59 |

Špirić primio u nastupnu posjetu ambasadora Turske u BiH Girgina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Špirić primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Turske u BiH Sadika Babira Girgina.

Izrazivši dobrodošlicu novoimenovanom ambasadoru, Špirić je istakao da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski, te da ih ne obilježavaju otvorena pitanja. Posebno se zahvalio narodu i vlastima Turske za pomoć građanima BiH u vidu donacije opreme i vakcina, koje je Turska, iako i sama pogođena pandemijom virusa korona, nesebično uputila narodima u BiH. 

Sagovornici su se složili da u narednom periodu treba raditi na unapređenju ekonomskih odnosa, kako na povećanju obima trgovinske razmjene tako i na povećanju turskih investicija u BiH. S tim u vezi, izrazili su uvjerenje da će revidirani sporazum o spoljnoj trgovini dati pozitivne rezultate u tom pravcu.

Na sastanku je bilo govora i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Nikola Špirić poželio je ambasadoru Girginu sreću i uspjeh u radu tokom njegove diplomatske misije u BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'