Servisne informacije     | 15.06.2021. 07:22 |

BIHAMK- Povećan broj biciklista i motorista na putevima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. juna (FENA) - Stabilizacija vremena povoljno utiče i na saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. Kolovoz je suh, a vidljivost uglavnom dobra. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista te se apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, večeras od 20 sati do sutra ujutro do 06 sati doći će do obustave saobraćaja.

Danas i sutra izvode se radovi u tunelu Ivan, na dionici Tarčin-Konjic. Za vrijeme izvođenja radova saobraćat će se usporeno.

U tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, a u noćnim satima na snazi je potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 04:30 sati).

Na putu Tuzla-Kalesija, zbog radova u tunelu Čaklovići, saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Doboj-Rudanka, Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk)  i Banovići-Živinice. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.

............................................................

„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT.“ Nikada nemojte voziti dijete u vozilu a da ga niste smjestili u odgovarajuću sigurnosnu autosjedalicu i ispravno vezali sigurnosnim pojasom. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE-UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU ! 

............................................................

Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg sms broja 062-090-080. 

.....................................................

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Kalesija,zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se u vremenu od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, dok putnička vozila iz smjera Kalesije saobraćaju obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se usmjeravaju na alternativni pravac preko Dubrava.

M-5
Bosanski Petrovac, zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice M-14.2 i M-5, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Ključ-Bosanski Petrovac (prevoj Lanište), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-6.1
Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk), zbog izvođenja radova na izgradnji kružnog toka saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

M-16
Livno-Šuica (Stežanj-Trivunova krivina), zbog izvođenja radova na izgradnji trake za spora vozila saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz moguće povremene kraće obustave.

M-17
Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), zbog izvođenja radova na izgradnji mosta „Raštelica 2“, saobraća se dvosmjerno devijacijom.

Konjic-Jablanica, zbog radova u tunelu Crnaja tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Buna-Tasovčići, zbog izgradnje mosta Počitelj saobraća se usporeno.

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraća se usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17.3
Hutovo-Stolac, zbog radova u mjestu Cerovica saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

REGIONALNI PUTEVI
R-413 Turbe- Skender Vakuf/Kneževo, (Šešići), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave.

R-426 Hutovo-Ravno (Velja Međa-Trnčina), zbog izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično uz moguće povremene obustave.

R-437 Ostrožac-Fojnica, u periodu 22.05.- 06.07. i od 12.-13.07. 2021.g. saobraća se samo parnim danima i to od 16 sati tog dana do 08 sati narednog dana.

R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova obustavlja se saobraćaj. Alternativni pravac za putnička vozila je ulicama Ivana Cankara-Zmajevačka cesta-Nurije Pozderca, dok je za teretna vozila alternativni pravac magistralni put Zenica-Lašva-Vitez.

R-445 Semizovac-Ilijaš (Malešići-Stari Ilijaš), zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice, od 07 do 17 sati, saobraća se usporeno.

R-448 Goražde, zbog radova na mostu preko rijeke Drine obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave putnička vozila, kao i teretna vozila do 7,5 tona, preusmjerit će se na most Alije Izetbegovića, dok će vozila teža od 7.5 tona usmjeravati ulicama Alije Hodžića i Maršala Tita, a u suprotnom smjeru ulicama Mehe Drljevića-Kulina bana i Alije Hodžića.

R-456 Sapna-Priboj (na ulazu u naselje Goduš), zbog radova saobraća se usporeno.

R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova, na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-458 Površnica-Lopare-Čelić, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na put Lopare-Priboj-Banj Brdo.

R-466 Kraljeva Sutjeska-Ponijeri (Mehorići), zbog oštećenja mosta preko rijeke Trstionice obustavljen je saobraćaj. Vozila se preusmjeravaju na dionicu Kakanj-Tršće-Ponijeri.

R-467 Olovo-Zavidovići, zbog deminiranja na deminerskom radilištu Solun-Crni potok, od 08:15 do 15:05 saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta (i propušta 10 minuta).

R-469 Banovići-Ribnica, zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na izlazu iz Banovića prema Ribnici (raskrsnica sa lokalnom cestom za Hrvate i Mrljeviće) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

R-469 Banovići-Živinice (na raskrsnici sa magistralnim putem M-18) zbog radova usporeno je saobraćanje (u dužini od cca 400 m).

R-960  Bijele Vode-Šabići (Šakote-Lukavac), zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

KANTON SARAJEVO
-Zbog radova na rekonstrukciji vodovodne mreže, u ulici Jukićeva obustavlja se saobraćaj na dijelu od početka trase vodovoda do raskrsnice sa ulicom Muhameda Hadžijahića.

- Zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama Joze Penave (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do raskrsnice sa ulicom Nikole Šopa) i u Stupska (na dijelu od raskrsnice sa ulicom Džemala Bijedića do kraka ulice Stupska, koja vodi prema BP „Gazprom“). 

- Zbog radova na rekonstrukciji saobraćajnice, u vremenu od 09 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Srebrenička (od raskrsnice sa ulicom Marka Marulića do raskrsnice sa ulicom Paromlinska).

- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Tepabašina.

- Zbog izvođenja radova, u vremenu od 07 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu ulice Ravne (naselje Mehtefčići, Vogošća).

- Zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju obustavlja se saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone u ulici Kenana Brkanića (od OŠ Zajko Delić do raskrsnice sa ulicom Slatinski put).

- Zbog izgradnje objekta u ulici Čadordžina, obustavlja se saobraćaj u vremenu od 09 do 13 sati.

- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Nahorevo, Bojnička, Zlatnih ljiljana, Skenderija, Posavska, Humska, Dobojska, Adema Buće, Ivana Cankara, Novopazarska, Avde Palića, Smaila Šikala, Safeta Zajke, Hrasnička cesta, Muse Ćazima Ćatića, Kolodvorska, Dženetića čikma, Branilaca Šipa, Bulevar Meše Selimovića (tramvajsko stajalište Otoka) i Džemala Bijedića (od IX do VII transferzale).

GRADAČAC
Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva na ulazu u grad, saobraća se usporeno, uz povremeno zauzimanje jedne trake.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo