Stranačke aktivnosti     | 14.06.2021. 20:55 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

                                                                                                                  

Milanović niti bilo koji drugi nacionalista ne može zaustaviti BiH da uđe u NATO

Nezavisni blok pozdravlja usvajanje zajedničke izjave država članica NATO-a na samitu u Briselu, čime je nedvojbeno još jednom potvrđen euroatlanski put Bosne i Hercegovine. Bez obzira na podmetanje noge od strane hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, pokušavajući etnonacionalizam prodati pod demokratske vrijednosti i standarde, NATO je ostao dosljedan u svom očitom cilju da naša država bude punopravna članica Svjernoatlanskog saveza, saopštili su iz Nezavisnog bloka.

''Nema sumnje da je Bosna i Hercegovina interes NATO-a, kao što sam siguran da je to najbolji garant mira, sigurnosti i stabilnosti na ovim prostorima, te je to nužna potreba za građane ove zemlje. SAD sa Joe Bidenom na čelu vraćaju multilaterizam u fokus i uvjeren sam da je to dobro za Bosnu i Hercegovinu. Naš euroatalnski put ne može zaustaviti nijedan nacionalista, a Milanović prerasta u radikalnog jastreba čiji stavovi služe dnevnom populizmu i on, a to znam iz svojih kontakata, nema nikakav uticaj u međunarodnim odnosima. Milanović je postao politički cirkusant, neozbiljan za ozbiljne političke odluke, a kakva je sigurno odluka o daljnjoj geostrateškoj poziciji BiH. Niko neće dopustiti da Čović dobije privatno parče države, sa nekakvom izbornom jedinicom i Milanovićevo lobiranje na tu kartu potpuno je u suprotnosti sa regionalnom saradnjom i dobrim odnosima kakvi trebaju biti između Bosne i Hercegovine i Hrvatske'', kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.  

 

Press služba

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta