Kultura     | 14.06.2021. 14:28 |

Na Filozofskom fakultetu otvoren multifunkcionalni kabinet za japanski jezik

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu danas je otvoren multifunkcionalni kabinet za izučavanje japanskog jezika i kulture.

Svečana primopredaja učionice za učenje japanskog jezika i kulture na Filozofskom fakultetu završni je čin realizacije projekta kojim je Vlada Japana podržala visoko obrazovanje u Bosni i Hercegovini opremanjem učionice multifunkcionalnom konferencijskom opremom za online nastavu, a u cilju jačanja infrastrukturnih kapaciteta za razvojne programe Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, što uključuje i učenje japanskog jezika i kulture.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Muhamed Dželilović, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Makoto Ito, prodekan Filozofskog fakulteta Amir Duranović, prorektor Univerziteta u Sarajevu Mirza Dautbašić, Azemina Njuhović uime Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS,  te predstavnici Ambasade Japana uz online prisustvo nastavnika sa partnerskog Sophia univerziteta iz Japana, saopćeno je iz Filozofskog fakulteta. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'