Svijet     | 14.06.2021. 11:28 |

Palestina ne očekuje promjene s dolaskom nove Vlade Izraela

FENA Saopćenje

RAMALLAH, 14. juna (FENA) -  Vlasti Palestine ne očekuju promjenu izraelske politike  nakon što je izabrana nova Vlada Izraela, premijera Naftalija Bennetta.

Izglasavanjem povjerenja u Knessetu, Vlada premijera Bennetta preuzela je mandat i okončala 12-godišnju vladavinu Benjamina Netanyahua.

Ministarstvo vanjskih poslova Palestine saopćilo je da se Bennettova vlada predstavlja kao vlada promjena, ali da se čini da je jedina promjena to što je s vlasti otišao Netanyahu.

“Nova izraelska vlada neće biti drugačija od prethodnih“, navodi se u saopćenju.

Palestinske vlasti su zatražile odgovore na pitanja šta Bennettova vlada misli o okupaciji palestinske teritorije, o ilegalnim jevrejskim naseljima, o historijskom i pravnom statusu Al-Qudsa (Jerusalem), o međunarodnim konvencijama i rezolucijama, o rješenju krize na bazi dvije države i o pregovorima sa fokusom na uspostavu mira.

Palestinske vlasti su također navele da će Bennettova vlada u narednim danima imati niz testova kojima će pokazati pravo lice, a među tim testovima je i odluka o najavljenom izraelskom maršu zastava, odluka o rušenju ilegalnog naselja u Nablusu, kršenja prava vezanih za Al-Aksu, prijetnje deportacijama ljudi u Al-Qudsu i blokada Gaze, prenosi Anadolu Agency (AA).
 .

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo