Kultura     | 14.06.2021. 10:19 |

U Potocima u petak predstava 'CSI - Jaset (Sijaset)'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. lipnja (FENA) - Članovi Amaterskog Pozorišta Neretva iz Konjica u petak, 18. lipnja, premijerno će u JU Kulturnom centru Mostar Sjever u Potocima izvesti komediju "CSI - Jaset (Sijaset)".

Spomenuta kazališna predstava predstavlja parodiju bosanskohercegovačke stvarnosti koja uvijek uspije iznenaditi čak i onda kada svi vjeruju da ih više ništa ne može iznenaditi, navodi se u najavi predstave.

Predstava je u žanru komedije kriminalističkog karaktera i na humorističan način nastoji predstaviti apsurd današnjeg društva, priopćili su iz Kulturnog centra Mostar Sjever.

Sijaset upravo predstavlja takav oblik radnje. Radnja se događa u Mostaru, u današnjem vremenu, i počinje kao bespotrebna rasprava o jednoj bizarnoj činjenici koju su primijetili likovi u predstavi.

Naime, nakon što shvaćaju da sevdalinka Alekse Šantića, čuvena Emina, ima jednu malu tehničku nejasnoću, stvaraju takav bespotreban 'sijaset', da prosto djeluje nemoguće oko čega su sve ljudi u stanju da se raspravljaju samo kako bi zadovoljili neke svoje komplekse i stereotipne vidike nametnute stvarnosti.

Predstava cijelim svojim tokom na vjerodostojan ali, u svrhu parodije, prenaglašen i tragikomičan način, predstavlja našu stvarnost, naš način i poimanje života, našu svakodnevnicu i ljude koji nas okružuju, navodi se u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'