Servisne informacije     | 13.06.2021. 14:58 |

U Bosni sutra oblačno s lokalnim pljuskovima, u Hercegovini umjereno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. juna (FENA) - U Bosni se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno poneki pljusak je moguć u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka.

Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10, a najviša dnevna oko 19 stepeni.

Danas je jače naoblačenje sa sjevera uslovilo kišu u većem dijelu zemlje. Na jugu bez padavina. Padavine su bile uglavnom prijepodne ili sredinom dana, a u drugoj polovini dana oblačnost se postepeno smanjivala.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 5 stepeni, Ivan-sedlo 13, Sokolac 15, Sarajevo i Srebrenica 17, Bugojno 19, Bijeljina i Zvornik 20, Gradačac i Tuzla 21, Bihać, Doboj, Sanski Most i Zenica 22, Banja Luka, Grude i Prijedor 23, Mostar 24, Trebinje 25 i Neum 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.   

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'