Svijet     | 11.06.2021. 18:38 |

Više od 1.000 novinara traži akreditaciju za samit Putin-Biden u Ženevi

FENA Internet

ŽENEVA, 11. juna (FENA) - Više od 1.000 novinara podnijelo je molbe za akreditacije za samit između ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Joe Bidena koji će se održati u Ženevi 16. juna, izjavio je portparol švicarskog ministarstva vanjskih poslova Pierre-Alain Eltschinger za TASS u petak.

- Više od 1.000 novinara podnijelo je aplikacije - kazao je.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova nastavlja da provjerava informacije koje su mu dostavljene, u cilju što skorijeg okončanja procesa akreditiranja, naglasio je Eltschinger.

Sudeći po švicarskom ministarstvu vanjskih poslova, medijski centar će djelovati u Međunarodnom konferencijskom centru u Ženevi od 14 do 17. juna. Kako bi dobili pristup centru, medijski radnici moraju predočiti ili potvrdu o vakcinaciji koju su odobrile Švicarska, Evropska unija ili Svjetska zdravstvena organizacija, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od COVID-19.

Sudeći po ruskoj predsjedničkoj press službi, Putin i Biden će raspravljati o perspektivama rusko-američkih odnosa, temama iz domena strateške stabilnosti i urgentnim globalnim temama, među kojiima su borba protiv pandemije koronavirusa  i načini rješavanja regionalnih sukoba. To će biti prvi sastanak licem u lice dvojice šefova država otkako je Biden ušao u Ovalni ured. Sastanak će se održati u vili La Grange u Ženevi.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta