FENA biznis     | 11.06.2021. 16:01 |

Učenici Ekonomske škole na praksi u BBI banci

FENA Saopćenje

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i direktorica Srednje ekonomske škole (SEŠ) iz Sarajeva Amira Kadrispahić potpisali su danas memorandum kojim je dogovorena saradnja na implementaciji programa dualnog obrazovanja za smjer „Bankarski tehničar“.

Memorandumom je dogovoreno uključivanje učenika te škole u BBI program liderstva i izvrsnosti u okviru kojeg će se takmičiti u pregovaranju, a najbolji i obavljati praksu u BBI banci.

- Uvjeren sam da će učenici kroz to partnerstvo i program Liderstva i izvrsnosti steći nova znanja i vještine koje će ih pripremiti i osposobiti za buduće ubrzano radno okruženje. U školama u svijetu praktikuje se aplikativno učenje i drago nam je da smo pokrenuli projekt koji će takav način učenja donijeti i u bh. obrazovne institucije. BBI program liderstva i izvrsnosti pokrenuli smo s ciljem da ukažemo na značaj razvoja određenih vještina kako u poslovnom svijetu tako i u svakodnevnom životu - izjavio je nakon potpisivanja Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.

Direktorica Ekonomske škole naglasila je da će saradnja sa BBI bankom unaprijediti odgojno-obrazovni proces.

- Već tri godine u našoj školi postoji smjer bankarski tehničar. Saradnjom sa BBI bankom učenici će dobiti priliku steći praktična znanja što je od neprocjenjive vrijednosti za njihove buduće kompetencije. Inače, naš program kompatibilan je sa programom Ekonomskog fakulteta, na kojem postoji i katedra za islamsko bankarstvo i nadamo se da ćemo ovaj smjeri, uskoro moći implemetirati i u našoj školi, ukoliko nadležne institucije daju saglasnost - kazala je direktorica Kadrispahić, saopćila je BBI banka.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom