Sport     | 11.06.2021. 16:37 |

Rukometni reprezentativac BiH posjetio gradonačelnika Kadrića

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. lipnja (FENA) - Alen Ovčina, inače reprezentativac Bosne i Hercegovine u rukometu, koji broji nešto više od 50 reprezentativnih nastupa, posjetio je u petak gradonačelnika Brčkog Eseda Kadrića te mu, tom prilikom, uručio reprezentativni dres.

Ovčina je jedan od glavnih aktera koji su rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine odveli na Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj, a koje će se održati u januaru 2022. godine.

Na sastanku se raspravljalo o perspektivi rukometa, ali generalno i sporta, kako u Brčkom tako i u ostatku Bosne i Hercegovine, a reprezentativac Ovčina upoznao je gradonačelnika o pozitivnoj atmosferi koja vlada u rukometnoj reprezentaciji.

Razgovaralo se i o potrebi rukometnih organizacija za podrškom Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, te je gradonačelnik tom prilikom istakao kako će Vlada Brčko distrikta nastojati da podrži ovaj sport, koji po svemu sudeći ima perspektivu u Brčkom.

Uz Alena Ovčinu, ovom sastanku prisustvovao je i potpredsjednik Omladinskog rukometnog kluba "Perihel" Dražen Stojanović koji je rekao kako postoji ogroman interes kod mlađih generacija da se bave rukometom, te kako Brčko ima čime da se pohvali kada je riječ o rukometnim uspjesima, kako na domaćim tako i na stranim takmičenjima, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika Brčkog.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!