Bosna i Hercegovina     | 11.06.2021. 15:59 |

Vlada Brčkog usvojila niz pravilnika za dodjelu sredstava iz proračuna

FENA Saopćenje

BRČKO, 11. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta održala je sedmu izvanrednu sjednicu na kojoj je dala suglasnost na prijedlog zaključka Odjela za obrazovanje za završetak nastavne godine u osnovnim i srednjim školama u Brčkom.

Predstojnik Odjela za obrazovanje Zoran Bulatović kazao je kako nastava za devete razrede osnovnih škola završava 18. lipnja, a za sve ostale razrede osnovnih i srednjih škola završava se 25. lipnja, bez realizacije fonda nastavnih sati, ali s nadoknadom od jednog tjedna.

"Time će se postići zakonom definiran procent realizacije kako bi se nastava privela kraju za ovu školsku godinu",  istaknuo je Bulatović.

Članovi Vlade su usvojili i Prijedlog pravilnika o financiranju i sufinanciranju programa i projekata od javnog interesa udruga, fundacija i drugih pravnih i fizičkih osoba od strane Odjela za stručne i administrativne poslove.

Nedim Hamzabegović, predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta BiH, u izjavi medijima rekao je da Pravilnik, koji proističe kao obveza iz članka 64. Zakona o proračunu Brčko distrikta BiH, treba na transparentan način da regulira trošenje sredstava namijenjenih za javne pozive koji su od općih interesa za Distrikt.

"Pravilnik je danas usvojen i stupit će na snagu nakon objavljivanja u Službenom glasniku Brčko distrikta BiH. Nakon usvajanja Pravilnika, Odjel za stručne i administrativne poslove kao i drugi odjeli gdje je pravilnik usvojen, imaju obvezu da raspišu javni poziv i mi ćemo to uraditi odmah", kazao je Hamzabegović.

Također je dodao da se raspisivanje javnog poziva očekuje najdalje do polovice lipnja.

Na sedmoj izvanrednoj sjednici usvojen je i Prijedloga pravilnika o dodjeli sredstava iz proračuna udrugama, fundacijama, drugim pravnim i fizičkim osobama u Odjelu za gospodarski razvoj, šport i kulturu.

Pero Gudeljević, predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu, kazao je da su usvajanjem pravilnika stečeni preduvjeti za raspisivanje javnog poziva.

"U proteklom razdoblju izvršena je edukacija članova povjerenstva koje će biti na raspolaganju i pomoći svim korisnicima ovih sredstava da projektiraju programe kako bi mogli sudjelovati u raspodjeli tih sredstava", naveo je Pero Gudeljević.

Po njegovim riječima, u narednom razdoblju će organizirati edukaciju i za predstavnike tih udruga, kako bi se na jedinstven način svi mogli odnositi prema tome, odnosno kako bi mogli pravilno napisati te projekte i programe, a komisija evaluirati i završiti  postupak.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Nacrt pravilnika o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od javnog interesa u Uredu gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Zatim, Smjernice za izradu Nacrta pravilnika o financiranju i sufinanciranju programa i projekata od javnog interesa, udruga, fundacija i drugih pravnih i fizičkih osoba od strane Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH, Smjernice za izradu nacrta pravilnika o financiranju i sufinanciranju programa i projekata od javnog interesa, udruga, fundacija i drugih pravnih i fizičkih osoba od strane Odjela za javne poslove.

Također, usvojen je Prijedlog zaključka o davanju mišljenja na Prijedlog odluke o izmjenama Statuta Javne zdravstvene ustanove "Zdravstveni centar Brčko" Brčko distrikt Bosne i Hercegovine kao i Smjernice za izradu pravilnika o dodjeli sredstava za financiranje programa, odnosno projekata od javnog interesa udrugama, fundacijama, drugim pravnim i fizičkim osobama u Odjelu za zdravstvo i ostale usluge.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'